måndag 18 januari 2010

Recept

Ni som läste min blogg i onsdags kommer ihåg att jag va hos mamma på tjejmiddag och att vi åt blåbärscocotter till efterrätt. Jag hittade nämligen receptet nu till den som vill ha det. Har tyvärr ingen bild, men lovar er att det är super gott! Tycker man om blåbärspaj, tycker man om detta!



Receptet är för 4 portioner
  • 450 g frysta blåbär
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 3/4 dl havregryn
  • ½ dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt Muscovadoråsocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
Ugnstemperatur
  • 200º


Gör så här

Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.


Kesellafluff


Kesellafluff
½ dl créme fraiche
1 ½ dl vanilj kesella, 10%

Vispa tills det blivit lite hårt

Inga kommentarer: